Sezonun başlayıp bitişine kadar her gün yazın meradaki otladıktan sonra sağılan, kışın ise aynı mera ve tarlalardan temin edilen kuru maddesi yüksek kaba yemler (yulaf,yonca,arpa,buğday balyası) ile beslenen ineklerden elde edilen taze süt ile üretilir.
Kars Taze Kaşar peyniri 10-11 kg taze sütten yapılır.
Üretim aşaması kullanılan 4 temel madde vardır; taze süt, kursak maya, tuz ve 40 yıllık emek.
Geleneksel olarak üretildikten sonra dinlendirilip 3 gün sonra vakumlanarak satışa sunulan Taze Kars Kaşar Peyniri sofralarınızda yerini alır.
KULLANIM ALANI:
Kahvaltılar, tostlarda,bilimum yemeklerde ve soslarda ve hediyelik olarak.
(!!! MFN GURME NAYİR MANDIRA SATIŞ KOLUDUR!!!)
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.